Culoarea anului 2018 este culoarea reginelor

blog

Culoarea anului 2018 este culoarea reginelor

,
categoria Lifestyle
,

In fiecare an, Institutul Culorilor Pantone alege o culoare care sa reprezinte anul viitor si sa inspire designeri din toate domeniile. Ei au ales culoarea anului 2018 sa fie Ultra Violet, o culoare cosmica si regala.

 

 

Ultra Violet, culoarea anului 2018, este o nuanta vibranta de violet si plina de energie pozitiva. Personal, iubesc aceasta culoare de multi ani. Atunci cand o vad, intotdeauna ma gandesc la regalitate si bogatie. Imi amintesc cand eram mica, bunica imi spunea ca purpuriul este culoarea reginelor. De asemenea, este cunoscut faptul ca multi artisti ca Prince sau Jimi Hendrix canta despre violet, deoarece este o culoare inspirationala,  plina de emotii si sensibilitate.

 

 

Ce reprezinta culoarea anului 2018?

 

Pantone a ales sa picteze anul 2018 in Ultra Violet. Este o culoare complexa care reuneste alte doua culori opuse: albastru si rosu. Este ca un amestec intre rece si cald, intre dragoste si ura, intre bun si rau. Aceasta culoare ne arata ca nimic nu este extrem si ca intotdeauna putem gasi o modalitate de a da vietii noastre o noua nuanta frumoasa de purpuriu.

 

Aceasta culoare cosmica are un mesaj profund si un scop inspirational. In afara de partea enigmatica care ne face sa contemplam la galaxiile infinite si la ce se afla dincolo de ele, Ultra Violetul ne aminteste ca fiecare dintre noi este unic si ca toti lasam o urma pe aceasta planeta. De asemenea, culoarea anului 2018 ne inspira sa mergem si sa cucerim lumea.

 

“Culoarea Pantone a Anului a ajuns sa insemne mult mai mult decat ” ceea ce este trendy ” in lumea designului; este cu adevarat o reflectare a ceea ce este necesar in lumea noastra de azi “, spune Laurie Pressman, vicepresedinte al Institutului Culorilor Pantone pentru www.pantone.com

 

 

Purpuriul in istorie

 

 

Purpuriul este o culoare cu o istorie bogata. In antichitate, aceasta culoare a fost asociata cu practici mistice si spirituale datorita energiei pozitive pe care o aduce. In istoria recenta, violetul este asociat cu bogatia, puterea si regalitatea. Chiar si Regina Elisabeta I a Angliei a iubit purpuriul si nu a acceptat pe nimeni decat pe rudele apropiate sa poarte aceasta culoare.

 

Culoarea anului 2018 aduce o energie si o inspiratie pozitiva in viata noastra, astfel incat sa facem din acest an cel mai bun an pana acum.

 

 

Photo: www.thoughtco.com

2 Comments

Author's gravatar

Alexandrina

Interesant.Imi place articolul.

Author's gravatar

Nichescu catalin

Intradevar o culoare regala , bine punctat , astept cu nerabdare urmatorul articol.

Publica un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked*